Märtsis jõuab Eestisse üks võimsamaid maastikuautosid JEEP Gladiator

25 March 2021

Tuntud maastikuautode tootja JEEP pikap-tüüpi maasturi Gladiatori uus mudel paistab silma võimsa mootori ning kõrgtehnoloogilise sisu poolest. Möödunud aastal Euroopa turule jõudnud maastur jõuab esmakordselt ka Eestisse.

 

„Uus Gladiator on võimas ja turvaline. Lisaks on uut mudelit võimalik oma eelistustele vastavalt kohandada läbi Jeepile omase lisavarustuse“, sõnas Jeepi esinduse United Motors müügijuht Leino Luik. Ta lisas, et Jeep Gladiator eristub konkrentidest eelkõige maastikuvõimekuse ja välimuse poolest ning tõi näiteks mudelile omase tuuleklaasi ja katusekonstruktsiooni, mis võimaldab sõites valida katuseta, pehme või kõva katuse vahel.

 

Eestis müügile tulevatel Gladiatoritel on 3-liitrine ning kuni 264-hobujõuline V6 turbodiiselmootor ja 8-käiguline automaatkäigukast, mis tagab piisava võimsuse ja sõidumugavuse, seejuures liigselt kütust kulutamata. Uus Gladiator suudab vedada rohkem kui 2700 kg kaaluvat haagist. Lisaks on Gladiatori varustuses esiosas paiknev pesufunktsiooniga maastikukaamera ning 4×4 Selec-Trac nelikveosüsteem, mis aitab auto juhtimist kohanduda erinevate teekatete puhul.

 

Lisaks maastikul sõitmisele pakub uus Jeep Gladiator sõitjaile kaitset kõikvõimalikes muudes olukordades, olles varustatud 65 aktiivse ja passiivse ohutussüsteemiga, mille hulka kuuluvad näiteks pimenurga andurid, kohanduv püsikiirusehoidja, laupkokkupõrke hoiatussüsteem ja automaatsed kaugtuled, mis reguleerivad valguse intensiivsust vastavalt ümbritseva keskkonna valgustatusele.

 

Uue mudeli standardvarustusse kuulub ka 8,4-tolline puutetundliku ekraaniga multimeedia- ja navigeerimissüsteem Unconnect. Süsteem ühildub sujuvalt kõikide nutitelefonidega ning Apple CarPlay ja Android Autoga.

Eestis saab uute Jeep Gladiatoritega tutvuda alates märtsist AS United Motorsi Tallinna ja Kohtla-Järve esindustes, Pärnus OÜ Eurostautos ning Tartus AS Carringis.