Jeepi esimene Euroopa turule mõeldud elektrimaastur Avenger jõuab Eestisse järgmisel aastal

27 October 2022

17  oktoobril esitletakse Pariisi autonäitusel Jeepi esimest Euroopa turule mõeldud täiselektrilist linnamaasturit Jeep Avenger. Tootja Eesti esindaja sõnul jõuab Jeep Avenger Eesti autosalongidesse järgmise aasta suvel.

“Uus Jeep Avenger valmib spetsiaalselt Euroopa turu vajadusi silmas pidades. Kaasaegne ja hea manööverdamisvõimega linnamaastur köidab paljusid juhte, kes otsivad alternatiiviks senistele mudelitele võimsamat, kompaktsemat, kaasaegsemat ja vaid elektri jõul liikuvat Jeepi linnamaasturit,” ütleb Jeepi Eesti esindaja United Motorsi müügijuht Leino Luik.

Luige sõnul läbib Jeep Avenger ühe laadimisega 400 km ja paistab silma oma segmendi kohta muljetavaldava kliirensi ning kaasaegse interjööriga, mis pakub palju ruumi nii reisijatele kui ka pagasile.

Jeepi Eesti esindaja sõnul on autotootja viimasel paaril aastal hoogsalt laiendanud nelikveoliste elektriautode valikut üle maailma, täiustades elektrifitseerimise ja uute tehnoloogiate abil legendaarset 4×4 võimekust.

Uus Jeep Avenger paigutub tootja mudelivalikus Jeep Renegade’ist allapoole ja seda hakatakse tootma Poolas Tychys. Kava kohaselt jõuab Jeep Avenger Eesti turule suvel 2023.

Jeep toob 2025. aastaks Põhja-Ameerika ja Euroopas turule neli täiselektrilist maasturit. Aastal 2030 moodustavad akutoitega elektrisõidukid Jeepi müügist USA-s 50% ning Euroopas 100%.