2022. aasta lõpust hakkab Jeep Eestis müüma vaid hübriide, tulekul uued mudeli

23 February 2022

Jeep laiendab oma hübriidide valikut Compass e-Hybridi ja Renegade e-Hybridiga. Tootja teatel müüakse käesoleva aasta lõpust Põhja- ja Baltimaades, samuti Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja Portugalis vaid Jeepide hübriidversioonide.

„Uued mudelid täiendavad laetavate neljaveoliste hübriidide valikut, mis praegu moodustavad 25 protsenti automargi Euroopa müügist,“ ütleb Jeepi Eesti esindaja United Motors müügijuht Leino Luik.

Tootja andmetel viis selle otsuseni laetavate neljaveoliste hübriidide edu maailmaturgudel ning see on järjekordne samm täielikul üleminekul elektriautodele Euroopas.

„Jeep Compass e-Hybrid ja Renegade e-Hybrid peaksid veelgi tugevdama ettevõtte positsiooni elektriautode turul, kasvatama müüki ja laiendama elektrilise jõuallikaga autode valikut Euroopa klientidele. Sel sügisel jõuab baltimaade turule Jeepi oodatuim uudis, kõige luksuslikum, hübriidmootoriga Jeep Grand Cherokee 4 xe uhiuus versioon,“ räägib Luik.

Uutel Jeep Compassi ja Renegade  mudelitel on täiustatud hübriidsüsteem: uus neljasilindriline 1,5-liitrine turbobensiinimootor Global Small Engine’i perekonnast, mis tagab koos uue seitsmekäigulise 7HDT300 topeltsiduriga automaatkäigukastiga 130 hj võimsuse ja 240 Nm maksimaalse väändemomendi.

Uue hübriidtehnoloogiaga Renegade e-Hybrid ja Compass e-Hybrid võimaldavad roolis olles nautida hübriidiga sõitmise ehtsat kogemust ja kasutada ainult elektrimootorit, mis lülitub sisse sõiduki käivitamisel, väikese kiirusega sõitmisel, aeglustamisel või parkimisel.

„Uus neljasilindriline mootor loodi nii, et termodünaamikat optimeerides ja seeläbi kütust säästes sobib see kõige paremini hübriidkasutuseks.

Uplandi seeria tunneb hästi ära tänu Matter Azuri välisilmes eristuvale värvile ja kahes toonis mustale katusele, läikivast kergsulamist 17-tollistele (Renegade e-Hybrid mudel) ja 18-tollistele (Compass e-Hybrid) velgedele ja veelgi erilisemale välimusele. Ainulaadsele väljanägemisele annavad lõpliku lihvi uus MetaKrome pronksjas viimistlus esi- ja tagavõrel ning spetsiaalne kleebis pagasiruumil.

Uplandi interjöörist leiab eriti palju taaskasutatud materjale. Näiteks istmete kangas on valmistatud materjalist, mis on valmistatud Vahemere kalurite poolt püütud plasti töötlemisel.

Uusimatel Renegade’i ja Compassi hübriididel on Apple CarPlay ja Android Auto nutitelefonisüsteemid, samuti on need ühendatud mitmesuguste Uconnect teenustega, mida saab kasutada Uconnect mobiilirakenduse kaudu nutikellas. Neid rakendusi saab kasutada ka hääljuhitavate assistentide Amazon Alexa ja Google Assistant kaudu.

Samal ajal võimaldab mobiilirakendus my Uconnect autojuhtidel kasutada laia valikut teenuseid: helistada oma asukoha määramiseks, kasutada kaugjuhtimisega funktsioone (näiteks lülitada sisse või välja tulesid), jälgida sõiduki seisukorda, olla kursis liiklusinfo ja ilmaoludega, kiiruskaamerate, huviväärsuste ja muuga.

Nii Renegade kui ka Compass on varustatud täiustatud standardse turvavarustusega, mis hõlmab liiklusmärkide tuvastamist, nutikat püsikiiruse hoidjat, juhi võimaliku väsimuse või lühiajalise keskendumisvõime kaotuse hoiatussüsteemi, automaatset hädapidurdust ning jalakäijate ja jalgratturite (ainult Compassi mudelitel) tuvastussüsteeme.

Euroopa turule tulevad mudelid sisaldavad ka kiirteedel kasutatavat teise taseme isejuhtimise süsteemi, mis aitab automaatselt valida kiirust ja püsida oma sõidurajal.

Uued laetavad Jeepi hübriidid jõuavad klientideni neljas erinevas modifikatsioonis: Longitude, Night Eagle, Limited ja S.